همزمان با ایام ولادت پیامبر اکرم (ص) و امام صادق (ع)؛

جشن افتتاحیه " باشگاه نبض خوشبختی " ویژه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد

مراسم افتتاحیه " باشگاه نبض خوشبختی " ویژه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد همزمان با فرخنده سالروز میلاد پیامبر اکرم (ص) و امام صادق (ع) در تالار دانشجو دانشکده پزشکی برگزار شد.

جشن میلاد پیامبرص و افتتاحیه باشگاه نبض خوشبختی

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در ابتدای این مراسم دکتر طباطبایی مسئول نهاد رهبری دانشگاه با تبریک ایام ولادت رسول اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع)، وجود پیامبر اکرم (ص) در جامعه بشری را به مثابه پدری دلسوز توصیف و اظهار داشت: پیامبر مهربانی ها بیش از هرکس به جوانان عشق می ورزید و نسبت به نیازهای آنان دغدغه مند بود و یکی از مهمترین توصیه های ایشان در ارتباط با جوانان پرداختن به امر ازدواج بود؛ حدیث معروف " النکاح سنتی فمن رغب عن سنتی فلیس منی" نیز در راستای همین امر بیان شده است.

وی با اشاره به طرح پدیده زوجیت در آیات متعددی از قرآن کریم، این امر را یکی از حکمت های مهم خداوند در جهت بقاء و آرامش موجودات و بویژه انسان ها برشمرد و افزود: همه ما در مرحله ای از زندگی به موقعیتی می رسیم که توانایی یافتن نیمه گمشده‌مان و تشکیل یک زندگی مستقل را داریم، پس نباید این فرصت را به تاخیر بیندازیم.

مراسم جشن میلاد پیامبر و افتتاحیه باشگاه نبض خوشبختی3

مسئول نهاد رهبری در همین خصوص، به تشکیل " باشگاه نبض خوشبختی" از سوی دفتر نهاد نمایندگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره و یادآورشد: با توجه به دغدغه اصلی دفتر نهاد که تحقق " ازدواج آسان، آگاهانه و پایدار " در بین جوانان است، باشگاه نبض خوشبختی تلاش خواهد کرد زمینه ی رفع این دغدغه مهم را در بین جامعه مخاطب خود که دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشند، فراهم سازد.

دکتر طباطبایی از فعالیت مرکز همسان گزینی خشت اول در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز یاد کرد و گفت: در طول یک سال ونیم فعالیت این مرکز اقدامات خوبی در آن صورت گرفته و تمامی همکاران فعال در این مرکز درصددند گام موثری را در جهت ترویج " ازدواج بهنگام آسان و پایدار " بردارند.

جشن میلاد پیامبرص 2

شاخص های موثر در طرح ریزی ازدواج موفق

در بخشی از این مراسم دکتر حبشی کارشناس حوزه‌ی خانواده، به ارائه توضیحاتی در خصوص مباحث قبل و پس از ازدواج پرداخت و ضمن برشمردن برخی معیارهای انتخاب همسر، بر توجه و اولویت بندی این معیارها در مرحله پیش از ازدواج تاکید کرد.

وی از شاخص های «سن»، «زیبایی» و «اشتغال و اقتصاد» به عنوان معیارهای مهم در یک ازدواج موفق نام برد و در توضیح آنها گفت: در بحث سن، فاصله سنی بین دختر و پسر در گروه های سنی مختلف، متفاوت است و نمیتوان میزان مشخصی از فاصله سنی را برای ازدواج دو نفر تعیین کرد؛ مثلا ازدواج دختری ۱۸ ساله با پسری ۲۶ ساله ( که فاصله سنی 8 ساله با هم دارند ) به دلیل اختلاف دیدگاه ها معمولا ازدواج مناسبی نیست و این در حالی است که ازدواج یک دختر ۳۰ ساله با مردی در سنین۴۵ سالگی ( علیرغم فاصله سنی 15 ساله ) می تواند ازدواجی مطلوب با دیدگاه های مشترک داشته باشد.

مراسم جشن میلاد پیامبر و افتتاحیه باشگاه نبض خوشبختی5

دکتر حبشی در خصوص معیار «زیبایی» هم گفت: در شاخص زیبایی، نظر خصوصی بر نظر عمومی ارجحیت دارد و فرد نباید تحت تاثیر دیدگاه های عمومی نظر خصوصی خود را نادیده بگیرد. در واقع مبنای تصمیم گیری نهایی نظر خصوصی است و نه عمومی.

وی همچنین با بیان اینکه محتوا بر زیبایی احاطه دارد و مادامیکه از رضایت از محتوا عبور نکنید، امکان رضایت از ظاهر بوجود نخواهد آمد افزود: بحث " امنیت" موضوع مهم دیگری است که باید در رابطه با معیار زیبایی مورد توجه باشد؛ توضیح اینکه گاهی فرد، زیباست اما زیبایی او عاملی است برای برقراری ارتباطات بدون چارچوب و روابط آزاد با جنس مخالف و همین ارتباط حس امنیت را از شما می گیرد و به مرور حس ناخوشایندی نسبت به او پیدا می کنید که در نهایت ممکن است به جدایی منجر شود، بنابراین باید پیش از ازدواج به این امر توجه داشته باشید که زیبایی همسرتان به همان میزان که خوشایند شماست ممکن است مورد سوء استفاده نیز قرار بگیرد.

مراسم جشن میلاد پیامبر و افتتاحیه باشگاه نبض خوشبختی11

کارشناس حوزه خانواده، از موضوع تنوع طلبی نیز به عنوان یکی از آسیب های مهم در زندگی افراد یاد و با تاکید بر اینکه چنین آسیبی می تواند در هر دو مرحله‌ی پیش از ازدواج و پس از آن بروز کند، بر پرهیز از تنوع طلبی و اهتمام به خودکنترلی به عنوان اهرم های کمک کننده در پیشگیری از شکل گیری ارتباطات نا ایمن تاکید کرد.

دکتر حبشی در ادامه، به موضوع اقتصاد و اشتغال جوانان اشاره و با تاکید بر اینکه وضعیت اقتصادی فرد نباید مانع ازدواج او باشد افزود: شور عاطفی فرد و تمایل او به ازدواج بازه‌ی زمانی مشخصی دارد که چنانچه به دنبال شرایط اقتصادی ایده ال باشد این زمان را از دست خواهد داد و حتی در صورت تامین شرایط ایده ال زندگی به جهت روانی نخواهد توانست همسر خود را به خوشبختی برساند...

اجرای تئاتر دانشجویی، مسابقه و سرگرمی، قرعه‌کشی و برش کیک ویژه میلاد پیامبر اکرم (ص)... از دیگر برنامه های این مراسم بود.

مراسم جشن میلاد پیامبر و افتتاحیه باشگاه نبض خوشبختی2

مراسم جشن میلاد پیامبر و افتتاحیه باشگاه نبض خوشبختی9