پیوند عاشورا و مهدویت؛ مهمترین دستاورد مجالس عزاداری سید الشهدا (ع)

دکتر طباطبایی در نشست اخلاق اعضای نهاد رهبری ضمن اشاره به پیوند آموزه های حسینی با حوزه‌ی مهدویت گفت: مهمترین دستاوردی که انتظار می رود از مجالس عزاداری سید الشهدا(ع) حاصل شود، اعلام نصرت و حمایت از امام زمان (عج) است که مهمترین شرط تحقق آن هم عدم تعلق و وابستگی به دنیا است.

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر طباطبایی به مناسبت فرارسیدن ایام ماه محرم، به برگزاری مراسم ویژه‌ی این ماه اشاره و اظهار داشت: مجالس عزای امام حسین (ع) صرفا عزاداری برای یک رویداد که در برهه ای از تاریخ اتفاق افتاده نیست، بلکه این مجالس به جهت ارتباط تنگاتنگی که با موضوع مهدویت و امام زمان (عج) دارد، همواره مجالسی زنده و اثر گذار خواهد بود.

مسئول نهاد رهبری با بیان اینکه در آموزه های مهدویت توجه ویژه ای به سیدالشهدا (ع) و قیام ایشان شده افزود: در ادعیه مختلفی همچون دعای ندبه که به عنوان استغاثه به امام زمان (ع) خوانده می شود، عرضه می داریم:" أَیْنَ الطّالِبُ بِدَمِ الْمَقْتُولِ بِکَرْبَلاءَ "، همچنین در اولین  جملاتی که حضرت مهدی (عج) در هنگام ظهورشان در کنار کعبه می فرمایند آمده است: " ألا یا أهل العالم إن جدّی الحسین قتلوه عطشان، ألا یا أهل العالم إنّ جدّی الحسین علیه السّلام طرحوه عریانا "که همه این عبارات تاکیدی بر نگاه ویژه حضرت مهدی (عج) به قیام جدشان امام حسین (ع) است.

وی همچنین با اشاره به روایات وارد شده در باب مهدویت گفت: در بیش از 200 روایت امام زمان (ع) را فرزند امام حسین (ع) معرفی می کنند و چنین می فرمایند: " من ولد الحسین " ( از فرزند حسین ). همچنین در این روایات زمان ظهور حضرت مهدی (عج) روز عاشورا عنوان و نیز بر تشرف به حرم سید الشهدا (ع) در شب ولادت امام زمان (عج) تاکید شده است. (در روایتی آمده است: هر کس در شب نیمه شعبان در کربلا بیتوته کند مانند کسی است که با 124000 پیامبر مصافحه کرده باشد).

دکتر طباطبایی در ادامه به ارتباط آموزه های سید الشهدا با موضوع مهدویت و تاکید این آموزه ها بر حفظ ارتباط با حضرت مهدی (عج) اشاره کرد و گفت: در بخش های مختلفی از زیارت عاشورا  و از جمله عبارت " و ان یرزقنی طلب صارکم مع امام منصور..." خونخواهی حضرت سید الشهدا در رکاب امام زمان مطالبه شده است، همچنین در روز عاشورا توصیه شده که با عبارت " "أعظَمَ اللهُ اجورَنا بمُصابِنا بِالحُسَینِ، وَ جَعَلَنا و ایّاکُم مِنَ الطّالِبینَ بِثارِهِ مَع وَلیّهِ الامامِ المَهدیِّ مِن آلِ مُحَمَّدٍ (ص) به یکدیگر تسلیت بگوییم، اما آنچه در این بین برای ما مفید و آموزنده است ویژگی های اصحاب امام حسین و اصحاب حضرت مهدی (عج) است که به نظر می رسد در بین آنها سنخیتی وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: ما در واقعه عاشورا ویژگی هایی را از یاران امام حسین (ع) می بینیم که در بین دیگر اصحاب پیشوایان الهی بی نظیر است. نگاهی به رفتار اصحاب حضرت موسی (ع)، طالوت و اصحاب امام حسن مجتبی (ع) و نیز تامل در سخن امام حسین (ع) با اصحاب ایشان که می فرمایند: "وفادارتر از شما نمی بینم و نمی دانم" اهمیت و ارزشمندی این وفاداری را بیش از پیش نمایان می کند.

مسئول نهاد رهبری با بیان اینکه صفت بارز اصحاب مهدی (عج) هم همین جنبه وفاداری است افزود: ما در دعای عهد با خواندن عبارت" اللَّهُمَّ إِنِّي أُجَدِّدُ لَهُ فِي صَبِيحَةِ يَوْمِي هَذَا وَ مَا عِشْتُ مِنْ أَيَّامِ حیاتی عَهْدا وَ عَقْدا و بیعتا" در واقع وفاداری و تجدید پیمان هر روزه‌ی خود با حضرت مهدی و عدم تغییرآن را اعلام می داریم و با خواندن جمله‌ی‎‌" اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي مِنْ أَنْصَارِهِ وَ أَعْوَانِهِ وَ الذَّابِّينَ عَنْهُ وَ الْمُسَارِعِينَ فی حوائجه وَ الْمُمْتَثِلِينَ لِأَوَامِرِهِ... : از خداوند می خواهیم ما را از ياران و حمایت کنندگان و تلاش کنندگان در رفع خواسته های ایشان و انجام اوامر و نهائی ایشان قرار دهد" که در واقع این همان عباراتی است که یاران امام حسین (ع) در شب عاشورا و در عهد خود با امام زمانشان اعلام داشتند و اکنون هم حضور ما در مجالس امام حسین (ع) در واقع مجالس بیعت و اعلام وفاداری به امام زمانمان است.

دکتر طباطبایی همچنین با اشاره به این که هدف اصلی قیام سیدالشهدا(ع) نجات شیعیان شان بوده و در این راه از فدا شدن جان خویش هم دریغ نکردند افزود: این فداکاری که به عنوان ویژگی شاخص ایشان در بین اصحابشان مطرح شده، ناشی از عدم دلبستگی و تعلق خاطر به دنیاست؛ امری که امروز به عنوان یک الگو انسان های زیادی و از جمله مدافعین حرم را جذب خود کرده و آنان نیز در همین مسیر گام بر می دارند.