آئین اختتامیه پنجمین جشنواره مسیر خوشبختی برگزارشد

مراسم اختتامیه «جشنواره مسیرخوشبختی» شب گذشته  با حضور شهردار مشهد و جمعی از اساتید، مسئولان و دانشجویان دانشگاه های خراسان رضوی در سالن صبا (ساختمان شماره2صداوسیما) برگزار شد.

آئین اختتامیه پنجمین جشنواره مسیر خوشبختی برگزارشد

به گزارش روابط عمومی ستاد ازدواج دانشجویی استان خراسان رضوی، در بخش نخست این مراسم، همایشی با حضور دانشجویان مجرد و متاهل و با اجرای مشترک ۷ تن از کارشناسان جشنواره مسیر خوشبختی برگزار گردید که در آن، هر یک از کارشناسان کلیاتی از موضوعات ارایه شده در فرایند جلسات آموزشی جشنواره را مطرح و نکات شاخص آن را بصورت فهرست وار بیان کردند.

« فردیت » و « حریم خصوصی» در زوجیت بی معناست

رییس ستاد طرح ملی همسفر تا بهشت در این همایش، مشکلات موجود در حوزه ازدواج را ناشی از عدم فراگیری « دانش خانواده» دانست و افزود: کسی که از این دانش برخوردار است به مفهوم واقعی زوجیت و لزوم فاصله گرفتن از فردیت باور دارد و حریم خصوصی در زندگی مشترک برای خود تعریف نمی کند.

جوادی با اشاره به تاکیدات دینی در امر ازدواج، زوجیت حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) را نمونه ای از الگوی برتر و شاخص در این حوزه برشمرد و افزود: طبیعی است که پس از ازدواج مسوولیت های بیشتری بر عهده افراد خواهد بود و انجام درست و کامل این مسوولیت ها مستلزم افزایش ظرفیت های روانی در هر یک از زوجین است و بنابراین زن و مرد باید به شناخت نقاط ضعف و قوت خود بپردازند که همین شناخت به ارتقای توان و ظرفیت های روانی آنان کمک بسیاری خواهد کرد.

ضرورت اصلاح باورهای ناصحیح مرتبط با ازدواج

غلامی مقدم معاون آموزشی و پژوهشی ستاد ازدواج دانشجویی کشور، نیز به وجود برخی باورها و عقاید نادرست در بین خانواده ها اشاره کرد و گفت: همه ما در خانواده ای زندگی می کنیم که باورهایی درست یا نادرست بر آن حاکم است و ما با همین باورها وارد مرحله زوجیت می شویم؛ از جمله این باور که چنانچه مجردی خوبی نداریم باید ازدواج کنیم تا زندگی بهتری داشته باشیم غافل از اینکه ممکن است از جهات روانی آمادگی لازم را نداشته باشیم و یا اینکه در زندگی مشترک باید رضایتمندی زوجین بصورت کامل وجود داشته و زندگی بدون چالش باشد.

وی با برشمردن مصادیق دیگری از این موضوع، تاکید کرد: با توجه به اثرات سوء باورهای نادرست لازم است که این باورها هر چه زودتر در بستر آموزش و مشاوره اصلاح گردد.

ارتباط با خانواده همسر؛ شفاف و منعطف

حسین عمویی از دیگر کارشناسان جشنواره، به موضوع نحوه تعامل زوجین با خانواده ها اشاره و تاکید کرد: تعادل در میزان روابط و داشتن مرزهای ارتباطی شفاف و منعطف همسران با خانواده هایشان از اختلافات و سوء تفاهمات احتمالی جلوگیری کرده و حریم خانواده ها را حفظ می کند.

رسانه ها و شبکه های مجازی؛ آثار و پیامدها

سید حسن پورحسینیان هم از اثرات منفی برخی رسانه ها و شبکه های مجازی و ضرورت مدیریت استفاده از این امکانات گفت و از اختلالات شخصیتی، رواج سطحی نگری، کاهش روابط اجتماعی ، بی هدفی و...به عنوان عوارض استفاده مفرط از این امکانات نام برد.

ضرورت پذیرش تفاوت های فردی

دکتر روحانی مدیر ستاد ازدواج دانشجویی استان هم با بیان این که تعارضات زناشویی ناشی از علل متفاوتی است افزود: یکی از این علل تجربه هایی است که فرد از دوران کودکی، الگوهای تربیتی خود، موفقیت ها یا شکست ها و ... دارد و همین امر سبب می شود نگاه و طرحواره ذهنی او نسبت به محیط  پیرامون به شکل خاصی ترسیم شود.

وی افزود:بسیاری از تعارضاتی که متاثر از همین تفاوت نگاه ایجاد می شود قابل حل است؛ به شرط آنکه راه های حل آن فراگیری و به کار گرفته شود.

نرم افزارهای زندگی را بشناسیم

معماریانی دیگر کارشناس ستاد ازدواج دانشجویی نیز ضمن برشمردن انواع خانواده در چهار دسته « متزلزل ، متعادل، متکامل و متعالی» گفت: برای داشتن خانواده ای از نوع چهارم (خانواده متعالی) بایستی مهارتهایی را که از آنها با عنوان نرم افزارهای زندگی یاد می شود بیاموزیم که از جمله ی این نرم افزارها : شکرگزاری، قناعت و آغاز هر کار با نام خدا است.

ازدواج دانشجویی؛ شیرین ترین خاطره در دوران تحصیل

در بخش دوم برنامه های این مراسم، شهردار مشهد در جمع دانشجویان حضور یافت و ضمن اظهار خرسندی از اقدامات نهادهای متولی ازدواج در حوزه دانشجویی گفت: ازدواج دانشجویی شیرین ترین و ماندگارترین خاطره در دوران تحصیل است که سبب خیر و برکات زیادی در زندگی دانشجویان می شود و به پشتوانه تلاش و پشتکار آنان میتواند به ثمرات بسیار ارزشمندی از جمله رسیدن به آرامش منتهی شود.

مرتضوی با بیان اینکه مهمترین اولویت زوج های امروز تامین مسکن است افزود: اگر همسران از داشته های غیر ضرور چشم پوشی کرده و اندوخته های مالی خود را صرف تامین ملزوماتی همچون مسکن کنند پیشرفت آنان در زندگی مشترک دو چندان خواهد بود.

وفاداری و عدم سختگیری؛ دو اصل مهم زندگی مشترک

حجت الاسلام ترابی رئیس شورای استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان هم توجه به دو اصل وفاداری و عدم سختگیری در زندگی مشترک را مورد اشاره قرار داد و گفت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری همسران باید از مسائل کوچک نسبت به یکدیگر صرفنظر کرده و بر یکدیگر سخت نگیرند.

وی تاکید کرد: زندگی توام با رضایت هرگز در سایه زیاده خواهی و درخواست های نامتعارف تحقق نمی یابد، بلکه حفظ احترام و محبت متقابل است که این مهم را محقق می سازد.

آئین اختتامیه پنجمین جشنواره مسیر خوشبختی برگزارشد

در ادامه مدیر ستاد ازدواج دانشجویی، گزارشی کوتاه از فعالیت های ستاد ازدواج در سال جاری را ارایه و اعلام داشت: بیش از۳۷۰۰ نفر از شرکت کنندگان در پنجمین جشنواره مسیر خوشبختی به سفر فرهنگی و آموزشی شمال اعزام خواهند شد.

روحانی، از تاسیس مرکز مشاوره با رویکرد دینی، ارایه وام کمک هزینه خرید جهیزیه و همچنین تاسیس مرکز همسر گزینی در ستاد ازدواج دانشجویی در روزهای آینده خبر داد و گفت: علاوه بر این اقدامات، تشکیل شبکه های اجتماعی، ارایه آزمونهای روانشناختی استاندارد، اردوهای یکروزه، بسته های آموزشی و... نیز از جمله برنامه هایی است که بسترهای آن هم اکنون در ستاد ازدواج مهیا و قابل ارایه به دانسجویان می باشد.

در ادامه‌ی مراسم، با حضور حجت الاسلام ترابی رئیس شورای استانی، دکتر طباطبایی مسوول نهاد رهبری، مهندس غلامی مقدم معاون آموزشی و پژوهشی ستاد ازدواج دانشجویی کشور و مهندس جوادی مسوول طرح همسفر تا بهشت، از اساتید پنجمین جشنواره مسیر خوشبختی تجلیل و به آنان لوح سپاس تقدیم شد.

در بخش پایانی این مراسم، قرعه کشی سفر شمال ویژه‌ی حاضرین در سالن انجام شد.